vrijdag 2 juni 2017

Dag 13 : Chattanooga - Atlanta

Helaas vannacht een mindere nacht. Kwam slecht in slaap en paar keer wakker geworden. Het was warm in bed. Dekens al eens afgeschopt. Hielp ook maar voor even. Dekbed toen naar weg en alleen onder laken geslapen. Beetje gaar word ik wakker. Gelukkig voelt Rob zich wel weer wat beter. De koorts is weg en z'n buikpijn is een stuk minder.
Days inn heeft er weer een ontbijt bij dus gaan we naar onder en smeren ons een paar boterhammen. Dan verzorgen we ons en checken uit. Voor 9 uur zitten we al in de auto richting Covington. Als we net nog geen 5 minuten op de snelweg rijden pakken we staat nummer 7 mee : Georgia. Als het goed is komen er deze vakantie nog 2 bij. North en South Carolina.
We gaan beginnen vandaag in het stadje Covington. Ook wel bekend als Mystic falls uit de serie the Vampire diaries. Ik ben echt groot fan. Ik heb al de 8 seizoenen gekeken (serie is nu afgelopen) en de serie is daar opgenomen. En als het zo dichtbij ligt moet ik er gewoon naar toe.
Pfff rondom Atlanta is het druk. Vijf baans weg en vol met auto's. De TomTom slaat een beetje op hol en laat ons nog even verkeerd rijden. Dan zitten we weer op de juiste weg en dan is het nog een half uurtje rijden.
Eindelijk zijn we er. Ik herken meteen de Mystic grill, de klokkentoren en het plein. Omg dit is zo cool. We zoeken naar het visitor center want hier hebben we vast wel een kaartje met filmlocaties. Yes gevonden. We zien trouwens ook dat de politieserie "in the heat of the night" hier is opgenomen.

We maken meteen een foto bij het "welcome to Mystic falls" bord. Dan lopen we langs Elena Gilberts huis, Caroline Forbes huis, de Lockwood mansion en Grams (oma van Bonnie) huis. En komen zo weer uit op het plein.
Bij Bread & Butter eten we een broodje kip en een wrap met kip. Lekker met glazen flesje coca cola. Dan kijken we nog even in het souvenier winkeltje en gaan terug naar de auto. Ik ben echt helemaal happy !! Want ik heb gelopen waar Damon en Stefan ook hebben gelopen 😍😍.
We rijden terug richting Atlanta en gaan naar Stone mountain park. 
Deze berg heeft een hoogte van 513 meter boven de zeespiegel en steekt 252 meter uit boven het omringende landschap. Ondergronds gaat het graniet nog 14 kilometer door naar het verste punt in Gwinnett Country. De berg bestaat uit een samenstelling van adamelliet en graniet en granodioriet.
In de noordhelling is door Gutzon Borgslum het Confederation Memorial uitgehouwen; een reliëf dat drie personen weergeeft: Thomas Jackson, Robert E. Lee en Jefferson Davis.
Met de kabelbaan gaan we omhoog. Je kunt hem ook oplopen maar Rob is nog altijd niet helemaal in orde. We lopen een rondje over de berg. Het is weer gruwelijk warm vandaag. Ruim 30 graden. En er is bijna geen schaduw. Je hebt er wel mooi uitzicht. Als we het gezien hebben gaan we terug naar de kabelbaan om weer naar onder te gaan.
Als we weer netjes onder aan de berg staan lopen we naar het memorial field. Vanaf dit grasveld heb je mooi uitzicht op de uitgekerfde tekening in de rots. 'S avonds is hier ook vuurwerk en wordt er een lasershow gegeven. We lopen hier ook een rondje. Maar nogmaals het is echt warm vandaag en er staat geen zuchtje wind. We blijven een beetje in de schaduw maar het zweet staat me tussen m'n batsen.

Met een knalrode kop komen we aan bij de auto. Even vol de airco aan en dan pas instappen. In het kader van we moeten goed drinken slurp ik een flesje water leeg. Dorst !!!! We rijden nog een rondje in het park en komen uit bij een covered bridge. Die pikken we nog even mee en gaan nog even aan het water zitten. Daar zien we nog een specht. Leuk hoor tik tik tik tegen de boom.We rijden het park uit en gaan de snelweg op. En alweer is het beredruk op de weg. Het is vrijdagmiddag en veel mensen hebben al weekend denk ik. We komen 20 minuten later bij ons hotel. Voor de komende twee nachten slapen we in Hampton inn in Dunwoody, een buitenwijk van Atlanta. De kamer is groot en modern. Heerlijk.
We doen een rondje internet, checken Facebook en de mail en kijken dan op Google waar we gaan eten. We hebben zin in pizza en laat er nu toevallig een pizzeria aan de overkant van de straat zitten. Mooi. We gaan te voet en steken de weg over. Buiten is het nog altijd zweten maar binnen hebben ze overal de airco zo koud staan dat ik altijd lange mouwen aan heb.
Pizza time!!! Rob neemt een bbq chicken pizza, zonder kaas uiteraard. En ik pak een garlic chicken pizza. Ze zien er super uit en smaken ook nog eens heerlijk. Na zes puntjes zitten we allebei propvol. Het blue moon biertje en de raspberry lemonade smaken er goed bij.
We steken de weg weer over en lopen terug naar het hotel. We gaan nog even kijken bij het zwembad want een duik is misschien wel fijn. Ze hebben hier een binnenzwembad en als ik de deur openmaak komt me de chloor lucht al tegemoet. Laat maar zitten... dan maar niet zwemmen.
We kijken nog wat tv (food channel) en lezen nog wat. De douche is super dus daar sta ik extra lang onder. Dan duik ik in een super groot zacht bed. Wat zullen we lekker slapen 😴 morgen gaan we naar downtown Atlanta. Nog 1 week dan zit het er alweer op. Maar daar denken we nog niet aan. Voor nu is het genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten