maandag 5 juni 2017

Dag 16 : Great Smoky Mountain National Park

Na een heerlijk nachtje slapen worden we wakker in onze cabin. Rond half 8 zit ik al buiten op het achterdek te genieten van de rust en het uitzicht. Het is frisjes buiten en bewolkt en ik zie ook waarom ze het de smokies noemen. De bergen zijn gehuld in mist. Het blijft prachtig om te zien.
Tijd voor ontbijt. Gisteren hebben we lekker eitjes en bacon gebaald dus die gaan we deze ochtend bakken. Paar stukken toast erbij en een beker melk. Jamm goed ontbijt. Dan wassen we de boel af en gaan ons verzorgen. Hmmm het begint weer keihard te regenen. We wachten wel even. Grrr had zoveel op de planning staan vandaag maar wandelen in de regen was daar geen onderdeel van.We spelen nog een potje pool en gaan dan toch maar rijden. We zien wel wat we doen vandaag. We stoppen eerst bij het visitor center om een kaartje van het park te halen. Oh nee eerst zijn we gestopt bij het bord van het park voor de foto. Rob begint het eindelijk te leren. We besluiten om naar cades cove te gaan in de hoop beren te zien. We zijn trouwens nog geen 2 minuten buiten of ik word al leeggezogen door een mug.
We rijden een klein uurtje naar cades cove. Dit is een loop road van 11 mijl. Als we erop rijden zien we al een wilde kalkoen. Iets verder een hele mooie specht maar de kinderen op de parkeerplaats maken zoveel herrie dat ie weg vliegt. We gaan de auto uit en lopen naar John Olivers place in het bos. Dit is een oud huisje.


Als we terug lopen zien we rangers staan. Dat kan meestal maar 1 ding betekenen : beren. En ja hoor. We parkeren de auto en zien mama met 2 kleintjes. Ze spelen en klimmen de boom in. Super !! Met de verrekijker zien we genoeg.

We gaan verder over de loop en nemen de afslag naar Abrahams falls. Hier staan 2 deer te grazen. Hier lopen we even over het bruggetje en genieten van het water. De wandeling naar de waterval is 2,5 mijl. Daar hebben we geen zin in. We doen een sanitaire stop en gaan weer verder.


En weer staat het vast. Voordeel is als je er naast zit dat je er snel uit kan. Want er staan rangers dus er is iets aan de hand. Rob zoekt een plekje voor de auto en komt ook. Weer een mama met twee pubers. Ze zijn ver weg maar komen langzaam dichterbij. We besluiten te wachten of ze gaan oversteken en dat was een goede keuze. Er valt nog een bui maar dat boeit niet. Het is zo spannend als ze dichterbij komen. We worden door de rangers wel op afstand gehouden en das is natuurlijk goed. Rob heeft z'n telelens mee. Op een gegeven moment komen ze uit het gras en lopen de weg over. Dit is zoooooo coooooool !!!! High five !!

Helemaal happy gaan we terug naar de auto en rijden verder. Onderweg zien we nog wat historische cabins. We eten een broodje en een banaantje onderweg en de regen tikt ondertussen tegen het dak.
Het zit ons qua weer niet mee. Het komt weer met bakken naar onder. Echt balen. Als we rond kwart voor 2 de cades cove af rijden begint het echt hard te regenen. We gaan maar langs de weg staan. We zien de weg niet eens meer zo hard dat het naar onder komt. Telkens als we denken dat het gaat en we verder rijden begint het nog harder te regenen. Zucht !!


We rijden terug richting Gatlinburg en stoppen bij Laurel falls. Het is een wandeling van 1,3 mijl (2,08km). We beginnen vol goede moed te stappen. Na tien minuten staat de groep voor ons stil. In het bos onder ons zit een beer. We kijken even maar ik vind het helemaal niks. Snel door. In 25 minuten lopen we naar de waterval. Zeker de moeite om te lopen. Door alle regen stroomt deze goed. Dan lopen we weer terug. De beer zien we niet meer. Gelukkig. Onderweg heeft het natuurlijk geregend dus allebei komen we zeiknat en met zwarte benen bij de auto aan.


We rijden Gatlinburg in en stoppen bij een outdoorwinkel. Rob scoort een vest. Dan willen we verder. Maar het verkeer staat echt muurvast. Gelukkig kunnen we naar de roaring motor nature trail en weg uit de drukte. We rijden nog een rondje door het bos. Het blijft regenen dus we zien niet veel. Een paar hertjes en wat vogels. Hier zijn trouwens wel nog veel overblijfselen van de bosbranden van een paar maanden geleden. Overal zwarte stammen en lege plekken. Zeker op het laatste stuk zie je dat veel cabins en hotels verloren zijn gegaan. Ze zijn druk bezig met opbouwen.

Rond kwart voor zes rijden we de drukte weer in en proberen we richting Pigeon forge te komen. Wat een vreselijk verkeer hier. Het schiet echt voor geen meter op. Een baan is dicht en er staat een verkeersregelaar. Om half zeven komen we pas aan bij de outlet (die ligt dus 7 mijl verder). We scoren schoenen voor de kids bij Converse en nog twee shirtjes voor mij.
We hebben giga honger maar geen zin in wachten dus het wordt fastfood. Gisteren had ik al een panda express gespot dus die wordt het. We nemen allebei rijst met orange chicken en bejing beef. Zo buikje vol. Tijd om terug naar de cabin te gaan.
Eerst m'n schoenen en sokken uit. Die zijn nog altijd vochtig. Lekker de slippers aan.
Als we buiten zitten eten we de restjes cheesecake op. 

We kijken de 4e wedstrijd van de play-offs. De laatste periode kijken we in bed. Morgen nog een dagje smokies of als het weer een beetje meezit Dollywood. We zien het morgenvroeg wel. Eerst slapen 😴😴

Geen opmerkingen:

Een reactie posten