zaterdag 3 juni 2017

Dag 14 : Altanta

We slapen uit vandaag. Nou ja Rob dan. Ik ben zoals gewoonlijk rond half acht wakker. We hebben alle tijd vandaag. Het is weekend. We kunnen tot laat ontbijten en we hebben geen reisdag vandaag. Dus lekker rustig aan.
Na een uitgebreid ontbijt gaan we terug naar de kamer om de spullen te pakken. Tandjes poetsen, haartjes in de plooi, toilet en we kunnen gaan. Het is 20 minuten rijden naar het centrum. Rondom het centrum is het weer druk. Het zijn 7 banen en het staat vol. Een wirwar van wegen maar Rob loodst ons erdoor.
We parkeren de auto in een garage vlak bij het CNN gebouw. We lopen het gebouw uit en steken de weg over. Nu is het mijn buik die niet echt lekker voelt. Eerst maar even naar de wc. En een tabletje tegen de buikpijn.


Dan halen we kaartjes (15 dollar pp) voor de studio tour bij CNN. We kunnen al met de volgende tour mee van 10:55u. De controle is streng en het duurt een eeuwigheid tot iedereen aan de beurt is geweest. We gaan de roltrap op en daar gaan we door de wereldbol. Hier wordt een foto gemaakt. Die slaan we over. Zijn toch altijd veel te duur.


Daarna krijgen we een filmpje te zien en wat instructies. Er wordt gemeld dat er geen foto's gemaakt mogen worden. Er wordt veel informatie gegeven en we nemen een kijkje achter de schermen. Overal staat of loopt bewaking mee tijdens de tour en ook om ervoor te zorgen dat je echt geen foto's neemt waar dit niet mag. Eigenlijk best jammer dat je geen foto's mag nemen. De tour is wel leuk om te doen. Rond tien voor twaalf staan we weer buiten. M'n buik voelt nog altijd niet lekker.
We lopen een rondje door Centennial park waar we de 5 olympische ringen zien. De ringen spuiten water en er zijn zat mensen die er midden in gaan staan. Vooral veel kinderen zijn van het water aan het genieten. Het is ook weer warm vandaag al is het wel bewolkt.
In 1996 waren de olympische spelen in Atlanta. Er staat ook een giga reuzenrad in het park.
Vanuit daar lopen we door naar de world of Coca Cola. We kopen een kaartje (17 dollar pp) en gaan naar binnen. We krijgen bij binnenkomst meteen een blikje cola aangeboden. Dan krijgen we een film te zien in het coca cola theater en we mogen verder met onze self guided tour.


We beginnen op de eerste verdieping. Hier staat de vault (de kluis) waar het geheim van coca cola ligt. Dan kijken we naar geschiedenis van coca cola. Ook laten ze in het klein zien hoe de cola in flesjes gaat. Dan gaan we ook in de rij staan om op de foto te kunnen met de polar bear.


Er is ook nog een tweede verdieping. Hier ligt een 4d theater waar we een film kijken en tussendoor nat gespoten worden en door elkaar gehusseld worden. We hebben dorst dus gaan we de tasting room in. Hier zijn heel veel smaken cola producten te vinden die over de hele wereld gemaakt worden. Je mag alles proeven. Het zijn er 100+. Sommige zijn echt goor. De normale cola is eigenlijk nog het lekkerst.
Als laatste loop je verder naar de gift shop en daar wil je echt alles wel meenemen. Ze hebben zoveel leuk spul. We gaan naar de uitgang. We zijn een paar uur zoet geweest en het is half 3 als we naar buiten lopen. Ondertussen voel ik me weer beter gelukkig.
We bedenken ons wat we nog willen. We lopen naar het Aquarium maar vinden 80 dollar voor een paar vissen toch net iets teveel van het goede. We lopen door het park als het begint te druppelen. He bah regen. Dan maar terug naar de auto. We hebben eigenlijk geen zin meer om te lopen en hebben de stad wel een beetje gezien. Morgen gaan we naar de natuur.

We gaan terug naar het hotel waar ik de finale van de Champions league kijk. We pikken via de iPad nog wat mee van Pinkpop. Even relaxen.
Tegen 6 uur hebben we trek en lopen we naar the cheesecake factory. Het is er druk en we krijgen een buzzer. Gelukkig gaat deze vrij snel af. Ik geloof niet dat ik ooit zo'n uitgebreide menukaart heb gezien. We kijken en kijken en gaan dan allebei voor een burger. Rob een bacon burger en ik een cheese burger. Om het een beetje gezond te houden pak ik er zoete aardappel frietjes bij. Omg die burgers zijn echt super lekker. Als toetje nemen we een punt cheesecake. Wel on the go want nu krijg ik het echt niet meer op.


Propvol lopen we weer terug naar het hotel. De cheesecake gaat de ijskast in voor later. Pffff eerst even uitbuiken. Blurp.
Ik zet het ijshockey weer aan. Vandaag is de 3e wedstrijd van de finale voor de Stanley cup. Ondertussen happen we van onze cheesecake. Maar meer als de helft krijgen we niet op. Hij gaat terug de ijskast in. Morgen tweede kans. Ik zit echt vol.
We kijken de wedstrijd af (al heb ik de laatste vijf minuten al zware ogen). Nashville wint de 3e wedstrijd met 5-1. Dan gaan we lekker slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten