zondag 4 juni 2017

Dag 15 : Atlanta - Great Smoky Mountain NP (Sevierville)

Bam... een slag onweer en ik zit rechtop in m'n bed. Het is half 7 en ik hoor de regen met bakken naar onder vallen. Hmmm ik draai me nog eens om maar kan de slaap niet meer vatten. Dan maar rondje internet.
We staan dan maar op en gaan naar onder voor het ontbijt. Beide hebben het gevoel nog vol te zitten van gisteren en nemen twee stukjes toast met jam/pindakaas. We komen aan de praat met de mevrouw naast ons. Ze vind het helemaal geweldig dat we zoveel reizen en al zoveel van Amerika hebben gezien. Wij zijn op plaatsen geweest waar ze graag heen wil. Maar ja zij gaat graag naar Europa op vakantie. We nemen afscheid en gaan terug naar de kamer waar we alles weer inpakken.
Het is tijd om verder te gaan. Iets over negen rijden we de snelweg op en laten we de grote stad achter ons. Het zijn 153 mijl naar het begin van de tail of the dragon dus we zijn een paar uur zoet met rijden. In Woodstock tanken we de auto weer vol. Voor 26 dollar kunnen we heel wat mijlen rijden. Iets over 11 rijden we staat nummer 8 in : North Carolina.
Het begint echt keihard te regenen als we nog een half uurtje moeten en de ruitenwissers moeten op standje turbo. Ook de temperatuur is een stuk minder. Maar 20 graden. De bergen zijn gehuld in dikke mist. Droog, regen, weer even droog en dan weer een hoosbui. We zien de weg amper en rustig rijden we door.
We komen aan bij de souvenirshop aan het begin van de tail of the dragon. Daar blijven we zeker tien minuten wachten in de auto tot het iets minder regent. We rennen dan maar door de regen en kijken even rond. Er staat een draak buiten. Die moet even op de foto. Eindelijk begint het iets op te klaren. Rob waagt zich nog op een dixie om te plassen. Dan gaan we rijden.De tail of the dragon staat bekend als een van de gevaarlijkste wegen van de wereld. Met z'n 318 bochten in 11 mijl het een paradijs voor motorrijders en snelle wagens. Onderweg staan er een paar fotografen die foto's van je maken. Straks maar eens op internet kijken. Oh en het is droog. Yeah. Zelfs het zonnetje komt er door. Zo ziet de weg er toch een stuk vriendelijker uit.


Na 11 mijl hebben we de tail of the dragon overleefd en rijden verder naar de Great smoky mountains. We pakken de toeristische route via de Foothills Parkway. Onderweg stoppen we een keer om van het uitzicht te genieten. 
 Als we de parkway helemaal af zijn gereden rijden we verder via de highway naar onze cabin. Als we Pigeon forge inrijden is het al 1 grote kermis. Overal kartbanen, midgetgolf, de Titanic en noem het maar op. Gelukkig rijden we de bergen in. Lekker rustig.
Iets voor drie komen we aan bij onze cabin. OMG !! Wat een super huisje zeg. We hebben een kleine keuken, pool tafel, arcade met pacman en nog een bende spelletjes, een lekker groot bed, een achterdek met een super uitzicht op de great smoky mountains en een hot tub. Het is er heerlijk rustig en we horen alleen het gefluit van de vogeltjes. Het uitzicht is helemaal top. Dit is echt super chill!!! Dit moet ik even showen aan m'n ouders via FaceTime. Zie ik ook de katjes weer even. Mis m'n mupjes best wel.

We draaien eerst een wasje want m'n sokken en ondergoed zijn op. Ondertussen genieten we van het uitzicht met een chippie en wat te drinken. En we spelen al een paar potjes pool. Rob wint 3 van de 4 potjes. Hmm morgen revanche.
Als de was droog is gaan we richting Pigeon forge om wat te eten. We komen uit bij de great smoky brewery. In een brouwerij drink je bier dus Rob pakt een sampler biertjes. Kan hij van alles wat proeven. We nemen allebei weer een burger met friet. Ik dit keer met kip en rob met beef en bacon. Het smaakt weer prima en de portie is dit keer niet zo mega groot (al laat ik de helft van de friet liggen).
 Na het eten gaan we een potje midgetgolfen. Dit heb ik al een eeuwigheid niet meer gedaan. Ik versla Rob met 1 punt. Haha. Hij kan het amper geloven en we tellen twee keer de score na. Het klopt toch echt 😊. Dan rijden we nog even naar de Walmart. We hebben ontbijt spul nodig. Kunnen we morgen een lekker ontbijtje maken.Half negen en nog is het super druk bij de Walmart. We halen wat brood om toast te maken, broodjes voor tussen de middag, eitjes en bacon, melk, yoghurt, bier en nog wat dingetjes. Aan de kassa moet Rob z'n ID laten zien. En opeens is de kassajuffrouw er met z'n rijbewijs vandoor. Even kijken of het wel klopt. Ze kennen ons rijbewijs natuurlijk niet. We betalen en gaan retour naar de cabin.
Daar laden we de boodschappen uit en ruimen alles op. We vouwen de was op. Lekker hoor alles weer schoon en fris. We gaan buiten op het dek zitten. Maar niet voor lang. We doen snel onze badkleding aan en duiken de hot tub in. Heerlijk hoor. Even lekker bubbelen. We zien nog wat vuurvliegjes voorbij komen. Het is zo heerlijk rustig hier. Echt super.
Morgen gaan we de smokies in. Maar eerst een goede nacht slapen. Welterusten !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten