dinsdag 23 mei 2017

Dag 3 : Biloxi - New Orleans

Oh what a night. Ik ben wel tien keer wakker geweest. Om zes uur vond ik het wel goed. Genoeg gedraaid. Wel nog even heerlijk in bed gelegen. Alle berichten op Facebook gelezen en even met m'n ouders via FaceTime gesproken.
Helaas regent het en is het donker bewolkt als we naar buiten kijken. De bedoeling was om een swamp tour te doen maar in de regen vind ik het niks.
We smeren een broodje op de kamer en ontbijten. Dan verzorgen we ons en pakken de koffer weer in. We zijn er klaar voor. We checken uit en halen de auto uit de parkeergarage. Als we wegrijden begint de zon te schijnen maar na vijf minuten rijden begint het weer te druppelen.

We nemen vandaag de US 90 ipv de snelweg. Het eerste stuk is langs de zee. Zonde dat het zo bewolkt is. Er staan wel weer schitterende huizen. Zo hoog op palen met een veranda.
Dan gaan we via het moerasgebied verder. En rijden we onze 4e staat in : Louisiana. We maken een foto van het bord en rijden weer verder. Het heeft flink geregend hier. De straten staan blank en overal liggen grote plassen water. 

Na een uurtje of twee rijden we het drukke centrum in van New Orleans. Het is even zoeken waar we de auto gaan zetten. We parkeren de auto uiteindelijk bij het aquarium en gaan de stad in.
We lopen tot we op Jackson square uitkomen. Daar staan de paardenkoetsen al klaar om de toeristen rond te rijden. We lopen het plein op en steken over. 
Vanuit daar lopen we richting Bourbon Street. Het is er maar rustig. Er zijn nog geen straatartiesten en de barretjes zijn nog verlaten. Wel zien we de bekende balkonnetjes. Ook de voodoo winkeltjes trekken ons aan. 
We kijken of we ergens kunnen eten. In de hamburger tent is het super druk dus vinden we geen plek. We lopen naar de French market. Daar lopen we een rondje over de markt. Het is ondertussen goed warm en ik zweet me echt kapot. Met een rode kop gaan we aan een counter zitten. Rob heeft trek en pakt zich een hot dog.


We steken de weg over en lopen richting het water. Hier stopt de streetcar. Zelf maken we geen ritje maar je kunt voor weinig geld (geloof 3 dollar) een aantal lijnen volgen en de streetcar brengt je overal naar toe in de stad. 

Als je in New Orleans bent schijnen de beignets van Cafe du Monde een must eat te zijn. Dus gaan we door naar dit wereldberoemde cafe voor de beignets en cafe au lait. De beignets smaken naar oliebol en ze zijn beladen met poedersuiker. Ik geef meer als de helft van die van mij aan de vogeltjes. Niet echt lekker maar ik hou ook niet van oliebollen. Rob vind ze wel erg lekker.Als we de beignets op hebben gaan we weer verder. We horen in de verte een heel irritant melodietje. De radarboot Natchez geeft door middel van stoom een optreden weg. De Amerikanen zullen het prachtig vinden. Wij hebben er na een paar minuten schoon genoeg van. Er staat een flinke rij mensen die een boottocht gaan maken. Wij kijken vanaf de kade en zien dan ook een andere radarboot langs komen.


We willen ook naar een begraafplaats. De graven liggen hier boven de grond. Vind die tombes wel wat spookachtigs hebben. Ik vraag de weg naar Lafayette en die krijgen we.
We lopen nog een flink stuk naar Lafeyette. We waren eigenlijk op zoek naar de begraafplaats maar komen uit bij Lafayette Square. De mevrouw bij Cafe du Monde heeft ons dus naar het verkeerde gestuurd. We lopen terug naar de auto en rijden deze de garage uit. Genoeg gelopen voor vandaag.

We rijden met de auto naar de begraafplaats. Helaas als we aankomen is ie gesloten. Morgen nog maar eens proberen dan. Jammer.
We gaan richting hotel. We hebben een hotel kwartiertje van de stad. Scheelde enorm in kosten en in parkeerkosten. We moesten voor die paar uurtjes in de stad al 20 dollar betalen. We slapen vanavond in Jefferson inn & suites. Het hotel ziet er niet uit aan de buitenkant maar de kamer is super en schoon. En het is er lekker rustig. Heerlijk even bijkomen.
Op Google maps zien we dichtbij een Applebee's. Altijd goed. Rob neemt een bief met garnalen en ik een hamburger. De eerste van de vakantie. Het eten smaakt prima. Mijn lemonade gaat mee naar het hotel. Ik krijg die bekers nooit leeg.
We zien een Old Navy liggen en gaan daar nog even naar binnen voor teenslippers. Maar ik ben slecht voorbereid want ik weer de maat niet die m'n moeder nodig heeft. Wifi doet het niet in de winkel dus we lopen zonder slippers weer naar buiten.

We vinden het goed voor vandaag. We hebben ruim 10 km gelopen en we zijn best moe. We rijden terug naar het hotel. Lekker douchen en wat tv kijken klinkt ook prima. We kijken een paar afleveringen van de big bang theory en gaan lekker slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten