maandag 29 mei 2017

Dag 9 : Memphis

Then I'm walking in Memphis
Walking with my feet ten feet of Beale
Walking in Memphis
But do I really feel the way I feel
Het blijft een super nummer van Marc Cohn
Heerlijk zo'n eigen bed. Gisteren als een blok in slaap gevallen en super geslapen. We slapen uit vandaag. Althans Rob dan. Ik check ondertussen Facebook en speel een potje Candy. Dan staan we op rond 9 uur en smeren een broodje op de kamer. Even FaceTime met mam tijdens het eten.
We verzorgen ons en pakken de rugzak in.
We laten de kaartjes van de kamer nog even vernieuwen. Dit komt omdat ik twee boekingen had. Anders komen we vanavond de kamer niet meer op. Dan gaan we richting de auto en zetten koers naar Memphis.
We beginnen ons dagje Memphis bij de beroemde Sun Studio. Vele artiesten hebben hier hun platen opgenomen zoals Elvis, U2, Johnny Cash en Roy Orbison. We gaan mee met de tour van half 12. De gids is super enthousiast. De tour is leuk om te doen. Eerst een stukje geschiedenis natuurlijk. En daarna sta je op de plaats waar veel beroemde artiesten hun platen hebben opgenomen. Super cool !!Na een klein uurtje pakken we de auto weer en rijden naar het Lorainne motel. Hier is op 4 april 1968 Martin Luther King op het balkon voor kamer 306 vermoord door James Earl Ray. We slaan het National Civil Rights museum over. Hier hebben we even geen zin in.


We parkeren de auto langs de rivier. We willen naar Mud island maar omdat het Memorial day is vandaag loopt de monorail niet. Balen . Hier ligt namelijk een miniatuur Missisippi river in de grond van het eiland. Helaas.
We lopen dan maar door naar de Memphis piramide. Hier ligt een Brass pro shop. Een mega outdoorwinkel. Ze hebben zelfs een aquarium en een bayou. We speuren of we wat leuks vinden maar komen met lege handen weer naar buiten. Je kunt ook naar de top van de piramide. Vanuit het uitkijk platform heb je mooi uitzicht over Memphis. Uiteraard kost dit geld en we hebben het er niet voor over.


Dan lopen we het hele stuk weer terug naar de auto. Het is vies warm vandaag. Bij het visitor center kopen we even een koel blikje mountain dew. We praten even met een mevrouw van het visitor center. Er is een flinke storm geweest de afgelopen dagen en ze hebben een paar dagen zonder stroom gezeten. Grote delen van de stad zitten nog altijd zonder stroom. Weten we meteen waarom de stoplichten het niet deden bij Graceland gisteren.We pakken de auto weer en rijden richting Beale street. We rijden eerst een parkeerterrein op en als we een kaartje willen pakken komt een man aangelopen die zegt dat we hem 10 dollar moeten betalen. Ja daaag. We blijven maar even. Hij blijft wat zeuren en dus stappen we de auto weer in. Even verderop ligt een parkeergarage. We parkeren de auto in de garage en lopen naar buiten. We lopen nog even langs de Gibson fabriek. Ook komen we langs de hal waar de Memphis grizzlies spelen (basketbal). 

Dan lopen we Beale street op. Het is een mix van barretjes en souvenirs winkeltjes. Ook de blues club van B.B. King ligt er. Er speelt ergens een bandje. We lopen even wat winkeltjes in maar kopen niks. Het zal vast een stuk leuker zijn als je er 's avonds bent met alle lichtjes. Nu is het nog rustig.


We willen ook nog even naar de Peabody hotel. Dit hotel staat bekend om zijn Peabody ducks. In de lobby zwemmen namelijk eendjes in de fontein. Elke dag gaan ze om 11 uur met de lift naar onder en dan via de rode loper naar de fontein. Daar blijven ze de hele dan zwemmen. Om vijf uur s middags is hetzelfde ritueel maar dan gaan ze met de lift weer naar boven. We zijn anderhalf uur te vroeg voor dat gebeuren en hebben geen zin om te wachten. We gaan terug naar de auto.


We zijn moe van het lopen en hebben het warm. We besluiten terug te gaan naar het hotel en onderweg te stoppen bij een Target. Na een aardige omweg (want ze zijn bezig met de electriciteitsmasten te maken die omgevallen zijn door de storm en dus was onze afslag dicht) komen we aan bij de Target. We hebben allebei nieuw ondergoed nodig. En we slagen.
We willen eigenlijk naar de Longhorn maar we kunnen de weg niet oversteken door de werkzaamheden. Dan maar een Texas roadhouse. Hier zijn we nog niet eerder geweest. We pakken allebei een biefstuk. Rob een gefrituurde steak met een zoete aardappel met kaneelsuiker en mais. Ik pak een gewoon biefje met een loaded baked potatoe (gepofte aardappel met crème fraiche, kaas en bacon stukjes) en een salade. We moeten even wachten maar het is het wachten waard. Jam!!
Als we net klaar zijn vragen ze meteen of je een toetje wilt. Als je nee zegt krijg je ook meteen de rekening. We hebben deze vakantie ook al vaker gehad dat ze tijdens het eten al kwamen vragen of we een toetje willen of al de rekening op tafel leggen. No rush.... we betalen 31 dollar (incl. fooi). We hebben ons buikje weer meer dan vol.
We ploffen rond half 8 op het bed. Als we uit het raam kijken zien we de staat Arkansas liggen maar we kunnen er niet komen vanaf hier. Kijken of we morgen deze staat nog even kunnen meepikken.
We hebben weer onze kilometers en stappen gehad voor vandaag. We kijken wat morgen onderweg te doen is als we naar Nashville gaan. 

Een warme douche doet goed. Fris duiken we ons bed in. Klaar voor de nacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten