zondag 28 mei 2017

Dag 8 : Clarksdale - Graceland - Tunica

Vannacht heeft het flink geregend en hebben we een paar flinke klappen onweer gehad. Iets voor zeven ben ik wakker. We speuren op de tv voor formule 1 maar helaas. In Amerika leeft deze sport niet zo. Dus kijken we op de ipad. De vpn verbinding is nog drie dagen geldig. Jammer voor Max, geen podium.
We hebben weer ontbijt erbij en dat is uitgebreid hier. Alleen hebben ze geen brood en de messen zijn op. Dus smeren we maar een bagel met een lepel. Rob neemt nog wat roerei erbij. Terug op de kamer zorgen we dat alles weer in de koffer zit. De ijskast wordt weer leeggemaakt en de koelbox gevuld. We zijn klaar om te gaan. Buiten waaien we haast weg. De temperatuur is ook flink gedaald. 24 graden nu. Met flinke bewolking.
We gaan nog even terug naar Clarksdale. We rijden naar het Riverside hotel. Sinds 1944 is dit een hotel waar lange tijd legendarische artiesten als Ike Turner en Muddy Waters logeerden als ze in Clarksdale moesten optreden. Voorheen was het hotel een ziekenhuis waarin ook Bessie Smith in 1937 is overleden als gevolg van het verkeersongeval op de crossroads. Het hotel is nu dicht. Het is aan de buitenkant erg vervallen maar het heeft veel historie. Zonde eigenlijk.
We willen ook nog naar de beroemde crossroads. Hier op het kruispunt waar hwy49 en 61 elkaar kruisen hangen drie gitaren boven de weg omdat hier volgens de verhalen blueslegende Robert Johnson zijn ziel verkocht aan de duivel om de beste bluesgitarist in de geschiedenis te worden, resultaat is het nummer 'Cross road blues' en ook is keizerin van de blues Bessie Smith hier zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval. Die overleed dus later in het Riverside hotel.
Yeah we are going to Graceland, Graceland in Memphis, Tennessee. We're going to Graceland. Vlak voor Memphis gooien we de tank weer vol. 24 dollar dit keer. Dan rijden we door naar Graceland. En we pikken meteen staat nummer vijf mee : Tennessee.
Rond half 1 komen we aan bij Graceland. Hier is het druk. We parkeren de auto voor 10 dollar. Gelukkig had ik al kaartjes gekocht via internet thuis. We gaan voor de experience + planes tour met 10% korting via de ANWB pas. We halen de tickets op bij de kassa en sluiten aan in de rij. We krijgen eerst een korte film te zien. Dan stappen we de bus in. We krijgen allemaal een iPad met koptelefoon die ons allemaal info gaat geven over de verschillende kamers in het huis.


Het busje brengt ons naar de overkant van de straat waar het huis van Elvis staat. Hier gaan we naar binnen en zien de verschillende kamers. Het is nog allemaal zoals het was. Op de iPad krijg je per ruimte informatie. Het is wel voetje schuiven zo druk is het. Als we buiten komen zien we zijn graf. Het huis is kleiner dan verwacht maar dat maakt het zeker niet minder indrukwekkend.We pakken het busje terug en gaan verder met de auto en motor collectie. Rob raakt er maar niet uitgekeken. Ook z'n gouden platen en jumpsuits zien we. Er is zoveel te zien. Elke hal staat vol en tussendoor zijn er ook nog verschillende souvenier winkels.Als laatste doen we de vliegtuigen. Tegen vier uur ploffen we in de auto. Je bent hier echt wel een paar uur zoet. Wij zijn geen super Elvis fan maar om er een keer geweest te zijn is het zeker waard.
Op de heenweg hadden we een outlet gespot. We gaan nog even shoppen. Rob scoort een paar schoenen bij Columbia. Voor de rest kopen we niks. Het is druk als we weg rijden. We staan flink lang voor het stoplicht te wachten. Dan rijden we de snelweg weer op richting Robinsonville. Hier ligt het Gold Strike hotel waar we weer een gratis nacht hebben dankzij de myVEGAS punten. Zelf heb ik nog een nacht bij geboekt. Dus twee nachten voor de prijs van een 😊.
We checken in en liggen op de 25e etage. De kamer is ruim en vanavond hebben we elk ons eigen bedje. We hebben ondertussen flink honger gekregen en gaan weer naar onder om onze vouchers te halen. Ook dit buffet hebben we voor niks door myVEGAS. We moeten even wachten maar dan kunnen we aanvallen. We scheppen onze bordjes vol en nemen nog een lekker toetje. Als we door het casino terug lopen wordt er nog even naar m'n id gevraagd. Zie er zeker te jong uit.

Dan gaan we terug naar boven. Ik heb hoofdpijn dus pak een aspirientje, ga lekker warm douchen en duik in bed. Ik kijk nog een Harry Potter film en Rob leest nog wat. Morgen naar Memphis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten