donderdag 25 mei 2017

Dag 5 : New Orleans - Natchez

Het slapen gaat gelukkig iets beter maar ik word toch nog vaak wakker. Ach na een lekkere douche ben ik wakker. We pakken de koffer in en gaan ontbijten. Rob bakt zich dit keer een wafel. Dat is natuurlijk altijd lekker. Ik eet me een paar boterhammen met jam. De keuze is niet reuze maar voor nu hebben we weer onze buik gevuld.

Vandaag verlaten we New Orleans en gaan we eerst een swamp tour doen. Deze begint om half tien. Rond half negen stappen we de auto in. We checken uit en gaan op pad. Op de snelweg hoeven we het busje maar te volgen van Cajun Pride Swamp Tours. Dat is lekker makkelijk, hoeven we niet te zoeken.
Rond negen uur komen we aan bij Cajun Pride Swamp tours en melden ons aan bij de balie. We zien op het terrein al wat alligators achter het hek liggen. Er is nog tijd om een plasje te plegen. Om half tien gaan we met een groep de boot op. Onze kapitein Allen praat graag en verteld van alles over de bayou, de dieren en de planten. We zien al snel wasberen, vogels en natuurlijk alligators. Maar ook schildpadden en slangetjes.Ze voeren de alligators en wasberen marshmallows. Sommige alligators die groter zijn worden gelokt met kip. Die laat capt. Allen uit het water springen.

Ook heeft hij een baby alligator aan boord waar we mee op de foto mogen. Het tochtje is heerlijk. Anderhalf uur later zetten we weer voet aan wal. Het was een super ervaring.We drinken even wat bij de auto want het is weer goed warm vandaag. Dan gaan we de auto weer in en rijden naar Whitney plantage. We willen graag iets meer weten over de slaventijd en via het allesamerika forum kwam ik erachter dat deze plantage een van de mooiste is. Om 12:00 kunnen we mee met de tour. We beginnen met een welkomsfilm in het kerkje en er wordt door onze gids iets verteld over de vorige bewoners en de geschiedenis van de plantage.

Dan gaan we verder naar de memorials. Hier staan al de namen van de mensen en kinderen die geleefd en gestorven zijn op de plantage. De teksten op de muren zijn indrukwekkend. 


Ook de huisjes van de slaven krijgen we te zien. Ze hebben alles in een originele staat teruggebracht. Ondertussen krijgen we veel informatie van onze gids. 

Als laatste gaan we naar de big house. Hier woonden de eigenaars van de plantage. Ook hier zien we hoe de mensen in die tijd geleefd hebben. We pikken op het eind nog even de oprijlaan mee. De tour duurt een dikke twee uur. Het is zeker de moeite waard. Je krijgt heel veel informatie vanuit het oogpunt van de slaven. 
We rijden daarna nog even naar Oak Alley plantage om een foto te maken van de eikenlaan. 1 tour vinden we genoeg voor vandaag. Je mag eigenlijk niet stil staan op de weg maar we doen het lekker toch. Dus ren ik even snel naar de poort om een foto te maken en dan weer heel snel de auto in.
Dan gaat de TomTom op onze eindbestemming van vandaag : Natchez. Buiten is het weer goed warm. Precies 30 graden. Een duik in het zwembad klinkt goed. Maar eerst nog een paar uurtjes rijden.
Onderweg gooien we de auto weer vol met benzine. Voor 24,28 dollar zit ie weer vol. Lachertje natuurlijk.
Na een uurtje of twee komen we aan in Natchez en checken we in bij het Magnolia bluff hotel. De kamer ziet er weer super uit. Het hotel is pas vernieuwd en dat zie je. Voor het bed heb je een trapje nodig zo hoog.
We hebben honger gekregen dus zetten we Google aan en ik zoek een restaurant uit. We komen terecht bij the Camp. Dit restaurant ligt langs de Mississippi. De serveerster is echt super aardig. Ze vind m'n piercings helemaal te gek en wil zelf er ook weer een paar. Ook laat ze Rob vijf soorten bier proeven voor hij een kiest. We eten er heerlijke slow pulled pork taco's en een pork belly sandwich. Het is echt super lekker en spot goedkoop. We zitten allebei vol.We betalen de rekening (32 dollar met fooi) en lopen we nog even langs de rivier. Deze staat erg hoog want aan het einde van de straat heeft ie een heel stuk onder water gezet. We kunnen dus niet verder. Er ligt ook nog een mooie radarboot die aan het cruisen is over de Mississippi. 


Dan lopen we terug naar de auto en rijden terug naar ons hotel. Ik voel nog even of het water van het zwembad aangenaam is maar het is echt vreselijk koud. Dan maar niet zwemmen.
We kijken nog wat tv en ik speel nog een paar potjes Candy crush. Dan springen we onder de duik en duiken ons bedje in. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten