zaterdag 27 mei 2017

Dag 7 : Vicksburg - Clarksdale

Wederom heerlijk geslapen. Ik kom eindelijk in een fatsoenlijk ritme. Het enige waar ik nog wakker van wordt is het gesnurk van Rob. Om zeven uur worden we wakker en kijken in bed de kwalificatie van de formule 1. Daarna zetten we de FaceTime aan om bij te kletsen met de familie. Die heerlijk aan het zwemmen zijn. Oh ik ben een beetje jaloers.
We staan op en gaan ontbijten. De geroosterde boterhammen met jam komen me al langzaam m'n neus uit. Een lekker plakje kaas of zo zou lekker zijn. Ach ja we hebben een bodempje. Dan pakken we weer alles in. Tandjes schrobben, laatste toilet bezoek en go go.
We rijden anderhalf uur door een saai landschap (lees mais/katoenvelden) naar Leland. Hier ligt een klein museum over de oprichter van Kermit de kikker : Jim Henson. De eigenaresse heet ons welkom en verteld het een en ander. Er staat zelfs een echte originele Kermit. Verder gaan we met Kermit op de foto en bekijken we nog een kleine collectie aan merchandise. Er ligt zelfs een Nederlands boek tussen de rest van de boeken. Ze krijgen veel spullen opgestuurd om de collectie nog groter te maken.


We rijden verder Leland in en pikken nog even het highway 61 blues museum mee. Het is een klein museum met een aantal kamers over de grote blues artiesten uit de regio. Ik ken bijna niemand ervan. Zelf heb ik niet veel met deze muziek. Word er zenuwachtig van. Haha. We zijn dan ook snel uitgekeken.

We rijden de hwy82 op en gaan naar Indianola. Vanuit de katoenvelden, straathoeken en juke joints van de Mississippi delta kwam een nieuw soort muziek - de blues. Door velen beschouwd als de enige echt inheemse Amerikaanse muziek en die de hele wereld heeft beïnvloed. De man die heeft geholpen bij de verspreiding van de blues is natuurlijk Riley BB-king. In Indianola staat het BB king museum en we parkeren de auto voor de deur.


We betalen entree van 15 dollar pp en gaan de filmzaal in. Hier krijgen een korte film te zien met informatie over BB King. Na de film lopen we het museum in waar veel informatie wordt gegeven over de 'Blues' en BB King. Het is een mooie collectie. Je kunt ook veel muziek luisteren en overal kun je filmpjes kijken.Hij in mei 2015 overleden en ligt naast het museum begraven. Zeker de moeite waard dit.Dan zetten we koers naar Clarksdale waar we rond kwart over twee aankomen. We parkeren de auto en lopen richting de Ground Zero blues club van Morgan Freeman. Het pand ziet er niet uit. Zoals het hele dorp eigenlijk. Allemaal een beetje vervallen. Maar binnen ziet het er super uit. De wanden staan volgeschreven met namen en er hangt een prettig sfeertje.


We hebben trek dus kijken we op de menukaart voor wat lekkers. We gaan voor 2 voorgerechten : Nachos en uienringen. Ik snap niet dat ze zoiets voorgerecht kunnen noemen. Het is een bord waar niet overheen te kijken is. Vol met chips, kaas en pulled pork. Het is wel erg lekker maar meer als de helft krijg ik niet op. Mijn buikje zit vol.
We gaan inchecken. Vanavond slapen we in een Comfort inn. De kamer is al klaar en ziet er weer prima uit. Tot nu toe waren alle hotels meer dan prima. Even het eten laten verteren en uitbuiken. We halen nog een paar boodschapjes bij de Walmart waar we weer onze ogen uitkijken.

Dan draaien we een wasje in het hotel. Wel handig zo'n guest laundry. We hoeven niks te betalen en hadden van thuis die wasmiddel pods meegenomen. Super handig. Een dik uur later is alles weer lekker fris en ligt het schoon en gevouwen in de koffer.


We zitten allebei nog vol van vanmiddag dus avondeten slaan we even over vandaag. We douchen het zweet van ons af want warm was het vandaag wel weer. We hebben allebei een spannend boek waar we induiken. Morgen gaan we naar Elvis. Ik kan niet wachten !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten