woensdag 31 mei 2017

Dag 11 : Nashville

Wat vliegt de tijd toch weer. We zitten al op de helft. We hebben allebei heerlijk geslapen. Ik was wel op tijd wakker. Rond kwart voor zeven. Mooi de tijd om een rondje Facebook te doen. Na een warme douche ben ik helemaal wakker. Klaar voor de dag.
We beginnen met een ontbijtje bij het hotel. Dit kun je trouwens wel ontbijt noemen. Ze hebben lekker brood, ei, worstjes, aardappelen en je kunt zelfs pannenkoeken maken. Jammie. Dit zorgt voor een goede bodem voor vandaag.
Gisteren hebben we een lijstje gemaakt met dingen die we graag willen zien. We rijden rond 9 uur richting downtown Nashville. De stad staat bekend als het centrum van de country muziek. Het heeft de bijnaam Music City USA gekregen. We parkeren 8 minuten later de auto in een parkeergarage bij het Music City Center. Op de rotonde zien we meteen het kunstwerk Stix. Het lijkt op de mikado stokjes.
We lopen een flink stuk richting het Capitool. Nashville is de hoofdstad van Tennessee en vanuit hier wordt de boel geregeld. Het is een mooi groot gebouw waar we een rondje omheen lopen. Er ligt ook een klein parkje bij.


Dan lopen we door naar 5th avenue. Hier zien we al een mooie muurtekening. Later komen we nog meer tegen in de stad. 


Vanuit daar gaan we Broadway op. Dit is de straat waar je moet zijn als je wilt stappen. Overal barretjes en zelfs om 11 uur is er al her en der muziek te horen. Bij het Hardrock cafe kijken we nog voor een t-shirt. We lopen hem helemaal af tot we bij het water komen.In het Riverside park nemen we even een korte (plas) pauze. Dan lopen we weer Broadway op want Rob had een platenzaak gezien. Ze hebben alleen maar country. Dus we slagen niet. Onderweg eten we een lekkere granola reep. 


Dan gaan we richting het Country hall of Fame. Onderweg komen we nog langs de ijshockey hal (Bridgestone Arena) van de Nashville Predators en kijken we nog in de fan shop. De merchandise is echt belachelijk duur. Ze spelen de finale voor de Stanley cup tegen mijn favoriete team : de Pittsburg Penguins. Dus de hele stad is geel gekleurd. Helaas spelen ze vanavond uit. Anders had ik nog wel gekeken voor tickets.
We komen uit in het walk of Fame park. Vanuit daar kun je mooi het country hall of Fame zien. De ramen zien er op een afstand uit als de toetsen van een piano.
Dan lopen we de John Seigenthaler Pedestrian Bridge op. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht op de skyline van Nashville. Aan de andere kant van het water ligt het Nissan stadium. Dit is het football stadion van de Tennessee Titans.


We gaan terug naar de auto. We betalen netjes de parkeerkosten maar als we willen uitrijden werkt het kaartje niet. Dan maar bellen voor assistentie. We moeten maar even wachten, ze zullen iemand sturen. Euh dus niet. Na nog twee keer bellen doen ze de slagboom maar open. We kunnen eindelijk door.
Via een reisverslag had ik gelezen over de angel wings muurschildering dus daar rijden we nog even langs. Parkeren lukt niet dus Rob laat me er maar uit en ik ren er naar toe om een foto te maken. Klamp even een voorbijganger aan en die maakt even een foto van mij. Dan ren ik weer snel terug naar de auto. Zag al ergens politie staan. 
Nashville is een bouwput op dit moment. Overal zijn ze aan het bouwen of aan de weg aan het klooien. En dus ligt de straat open waar we door moeten. We gaan naar het Antique Archaeology winkel. Dit is de winkel van het programma American pickers dat op History Channel uitgezonden wordt. In het marathon motor works liggen meerdere winkeltjes dus moeten we even zoeken.


We lopen alweer naar buiten de straat af en zien nog een mural (muurschildering). Deze is ook cool : I believe in Nashville. Hmm hier ligt de winkel ook niet.
Als we weer terug lopen zien we het winkeltje van American pickers. Het lag dus aan de buitenkant. We nemen snel een kijkje. Er staan wel coole dingen maar er is ook veel merchandise te koop.In de auto discussiëren we over de volgende stop. Of zwemmen bij het hotel en dan later shoppen in Opry Mills en daar eten en naar Cooters of eerst winkelen, Cooters en dan eten. We gaan voor optie nummer 1. Het is heerlijk weer dus een uurtje bij het zwembad is geen straf.
We kleden ons meteen om en wandelen naar het zwembad. We zijn er helemaal alleen. Met een boek en af en toe een frisse duik is het heeeeerlijk. Even relaxen. Chippie en wat drinken erbij. Chillllll.


Na een uurtje of twee hebben we genoeg zon gehad. We gaan terug naar de kamer en kleden ons om. We pakken de auto weer en gaan richting Opry Mills. We lopen een rondje door het winkelcentrum en scoren allebei nog nieuwe Nikes. Rob zelfs twee paar. Ze waren in de aanbieding. 
We hebben trek. We zijn even bij Aquarium (soort Rainforest cafe) gaan kijken maar vonden het vooral duur. We lopen door naar een Johnny Rockets en bestellen een paar hamburgers met frietjes. Die smaken prima. Met ons buikje vol lopen we nog een rondje door de mall. Ik scoor nog 2 shirtjes bij de Converse.
Vlak bij het winkelcentrum ligt Cooters. Een museum over de televisie serie "the Dukes of Hazzard". Er staat zelfs een General Lee buiten (voor 5 dollar mag je zelfs in de auto zitten). Binnen in het museum dat gratis is liggen vooral veel spulletjes over de serie. Ook staan de auto's van Daisy Duke en Sherrif Rosco binnen. Leuk om geweest te zijn.


Het is goed geweest voor vandaag. 17673 stappen, 12,19 km en 23 verdiepingen. Genoeg toch?? We kijken naar American pickers op history Channel en ijshockey. Go penguins !!! Yeah ze winnen de tweede wedstrijd in de play-offs met 4-1 en staan 2-0 voor. Tijd voor de douche en het warme bedje. Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten